Birken

Birken

Årets høydepunkt for mange av klubbens ryttere er Birken, og Raufoss og Gjøvik SK har i år også markert seg som en solid klubb med mange gode resultater.

Men dessverre fikk en av våre medlemmer et ublidt møte med moder jord, og måtte til sykehus. Men etter det jeg har hørt skal det stå bra til med han.

Det ble en tur over fjellet i langt bedre vær enn på mange år og det var gode forhold i løypa som ga oss mange meget gode tider og resultater for klubben medlemmer.

Klubben fikk hele 3 klasseseire med Karoline Røste Omsdal i klassen K17, Elisabeth Sveum i klassen K20 og Liv Astrid Løkken i klassen K70.

Karoline har følgende og fortelle om sitt ritt: Årets Birkebeinerritt var det første jeg var gammel nok til å kjøre det ordinære rittet, og jeg var selvfølgelig veldig spent. Vi i junior elite startet sammen med seniordamene, og jeg var med feltet de første sju-åtte kilometerne. Så satte de beste opp farten noen hakk og feltet sprakk opp temmelig mye til Skramstad. Det gikk litt tungt i de lange bakkene og jeg ble syklende noe alene. Etter Kvarstad begynte det å løsne. Jeg ble liggende i noen større grupper, og rosinbakken som flere hadde skremt meg med, var egentlig ikke tung i det hele tatt. Jeg visste jeg lå på tredjeplass i junior elite, og da jeg oppdaget Julie Vollum Bø på veien ned fra Sjusjøen var det bare å holde farten oppe. I ettertid fikk jeg vite at jeg hadde vært over fem minutter bak henne på Kvarstad – i mål var jeg to og et halvt minutt foran. Den svenske jenta som vant var et hakk bedre, men en andreplass i debuten er jeg kjempefornøyd med. I tillegg ble det klasseseier i K 17 med over 18 minutter ned til nummer to. Sluttiden min ble 3.43.11.»

Det var flere som imponerte også med sterke tider, og for å nevne noen, som Tor-Atle Fuglerud 2.54.29 og Bjørn Erik Tokerud 2.57.44.  Videre lag Marthe Katrine Myhre et godt grunnlag for seieren trippelen igjen.

Med så mange gode resultater forteller dette meg at det det trenes godt og målrettet i klubben.

Gratulerer til alle for en stor innsats!

Morten Korslund

Leder

 

Stengt for kommentarer.