Årets første ritt – Helgøyatråkket, 5. mai – 2012

Årets første ritt – Helgøyatråkket, 5. mai – 2012

Flere av klubbens medlemmer var påmeldt Helgøyatråkket. Dagene i forveien var været og antall runder den store snakkisen. De som har kjørt Helgøya vet hva som venter der borte. Det er nok blodslit, uten gjørme og glatt løype… Tilslutt var det kun to medlemmer med baller nok til å melde seg på tre runder; Fuglerud, Hjelmen og vårt nye medlem Bjørn Terje Guttersrud. Vi andre så for oss at to runder ville holde i massevis.

Lørdag morgen var det bare å konstatere at Yr for en gangs skyld hadde rett. Fra stuevinduet kunne man se ei øy som i løpet av natta hadde fått hvit drakt! Men når du har brukt fredag kveld til å skru sykkel, helle innpå Ringer og i tillegg lagt deg tidlig… ja, da kjører du rittet også.

Eliten startet kl 10.00, og fikk nok en krevende førsterunde i snøen. Vi hørte flere hadde gitt beskjed til langerne sine om å finne frem vinterlua til første passering. Vi som skulle starte noe senere på dagen ble nok litt betenkt da vi så de passere møkkete og kalde.

Forholdene førte til lenger rittid enn antatt, og underveis ble det bestemt at eliten skulle slippe med to og en halv runde – tipper den beskjeden ble godt mottatt.

Fuglerud viste som vanlig god form og kjempet seg til slutt inn som 20. mann i et godt selskap. Det sier litt om løypa og forholdene når 17 stykker er registrert med DNF…

Senere på dagen, og i bedre vær, var det klart for start for resten av gjengen. På startstreken fikk vi klar beskjed om å kjøre med hodet. Løypa var glatt og kragebein var allerede brukket. Man gjør seg noen tanker når man da er dum nok til å stille til start med stiv gaffel og grusdekk. RGSK gjorde seg bemerket fra første meter. Undertegnede kjente seg pigg og tok teten fra start med Sollie og Tjernø på hjul. Etter å ha kjørt den lille sløyfa de har lagt til i starten, hadde jeg ristet av meg de andre og ble kjørende alene. Derfra var det bare å prøve å finne flyten, holde et øye på pulsklokka og innta nok næring. Opplegget funka i trekvart runde før hammeren kom og nye planer måtte legges (om det i det hele tatt skulle bli mulig å komme til mål). Etter å ha sklidd rundt med og uten sykkel, gått over styret et par ganger og hilst på ei bjørk ble det fokus på kontroll og jevn sykling på høy frekvens. Beina kom seg såpass at jeg kom meg til mål til seier og noen erfaringer rikere.

Sollie har trent bra i flere år nå og ser ut til å få betalt for det. Han kjørte et meget godt ritt og var strålende fornøyd med 2. plass i klassen 30-39. Også han hadde stiftet bekjentskap med øyas bjørketrær underveis og kom i mål med et knallrødt øre. Oddbjørn Grimsbøe endte på 8. plass i samme klasse. Jan Tore Karlsen og Jan Reidar Prøven ble henholdsvis nummer 13 og 17 i klassen M40-49. Tjernø valgte feil dekk og var klok nok til å melde pass etter å ha vært nedpå et par ganger tidlig i rittet. Rybakke Dahl, Hjelmen og Weisten står også registrert med DNF.

Klubbens yngre garde markerte seg ved klasseseier til Ansgar Evensen i M11-12, 8. plass til Martin Røste Omdahl i klassen M15-16 og 2. plass til Karoline Røste Omdahl i NC kvinner jr. Karoline var et snaut minutt bak vinneren i klassa.

 

Bjørn Erik

Stengt for kommentarer.